Taşeron ve taşerondan kadroya geçen işçilerin çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin düzenlemeler ve talepler gündemde iken merak edilen sorulardan biri de taşerondan kadroya geçen işçilerin terfi edip edemeyeceğine ilişkin sorular oldu. Özellikle terfiinin mümkün olup olmayacağının yanı sıra maaş artışının da bu süreçte olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte taşerondan kadroya geçenlerin terfi olanağı ve detaylara ilişkin bilgiler.

Kamu İşçisi Görevde Yükselme

Özellikle geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bu konu ile ilgili olarak KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerin hakları için 31.03.2019 itibari ile iyileştirmeye gidilmişti. Bu iyileştirilen haklardan biri de taşerona görevde yükselme hakkı oldu. Peki taşerondan kadroya geçen işçiler nasıl görevde yükseliyor?

Merak edilen konulardan biri de nasıl terfi edildiği, bunun için ise işçi olarak çalışanların öğrenim durumunun değişmesi gerekiyor. Bu noktada işe temizlik işçisi olarak giren ve kadroya geçen ilköğretim mezunu bir çalışanın lise mezunu ya da ön lisans mezunu olması durumunda maaşında artış olabiliyor ve bu durumda terfi edebiliyor. Yeni pozisyonda ise yeni mali ve sosyal haklar elde edebilmektedir. Aynı zamanda yeni pozisyonun da tüm haklarından yararlanmaları mümkün olabilecek.

Düzenleme Yapılmıştı

Gündemden düşmeyen taleplerden biri de taşeronun terfisineilişkin çalışmaydı. Geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan düzenleme ile birlikte 1 milyondan fazla taşeron işçisinin çalışma şartları, süreleri ve pozisyonları hakkında iyileştirmeye gidilmişti. Bu noktada işçiler kadro almış iken hali hazırdaki öğrenim durumunu iyileştirmesi durumunda ise yeni pozisyona geçebilecek ve bu geçişe bağlı olarak da maaş artışı olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında ilgili çalışma başlatılmış olup özellikle ilerleyen günlerde çalışmanın detaylarına ilişkin bilgilerin de açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim