Kadroya geçen taşeron işçiler için Türk İş Sendikası zam talebinde bulunmuştu. Türk İş Sendikası direkt olarak Cumhurbaşkanından zam talep ederken bu sendikaya ek olarak Hak İş sendikasından da zam talebi geldi.

Konuyla ile ilgili tüm bilgileri haber detayını da bulabilirsiniz. kadroya geçen taşeron işçiler için Türk İş Sendikası zam talebinde bulunmuştu. Türk İş sendikasına destek olarak Hak İş Sendikası da Cumhurbaşkanına zam talebini iletti. hak-iş yazılı 1 yaparak kadroya alınan taşeron işçilerin ücret artışı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini yineledi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan

Hak-İş Genel Başkanı, enflasyondaki yükselişin işçilerin satın alma gücünü zayıflattığına dikkat çekerek "Hükümetimizin, el emeğinden başka sermayesi olmayan emekçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceği kararlılığına dayanarak, taşeron şirketlerde çalışırken sürekli işçi kadrosuna geçen çalışanlar ile halen KİT'lerde çalışıp da kadro alamayan çalışanların enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahmut Arslan'ın Hak-İş adına kaleme aldığı mektup Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başta olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu ile Lütfi Elvan'a da iletildi.
 

Editör: TE Bilisim