Hak İş Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 milyon işçi için toplu sözleşme müjdesi verdi. Arslan, kamudan çalışan ve taşerondan kadroya geçen işçilerin enflasyon karşısında korunmasını istediklerini söyledi.

Hak İş Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, CHP Ekonomi Masasını ağırladı. Toplantı sonrası basın karşısına çıkıp açıklamalarda bulunan Hak İş Genel Başkanı Arslan, önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin toplumun her kesiminde hissedildiğine değindi. Bu kriz karşısında emeklilerin ve işçilerin sendikal faaliyetler kapsamında haklarının savunulacağını ve düzenlemelerle sistemin ve toplu iş sözleşmelerinin geniş kitleleri kapsayacak şekilde yapılandırılmasını istediklerini söyledi.

1 MİLYON TAŞERON İŞÇİNİN TOPLU SÖZLEŞMESİ YAPILACAK

Enflasyon oranından e çok işçilerin etkilendiğini söyleyen Hak İş Genel Başkanı Arslan, üçlü danışma kurulunun acilen toplanması ve ekonomik sıkıntıların masaya yatırılmasını, acilen bu sorunlara çözüm bulunmasının gerekli olduğunu vurguladı. 2019 yılında kamu çalışanlarına yönelik sözleşmelere değinen Arslan, “Yaklaşık 200 bin kamu ve 1 milyon taşeron işçinin toplu sözleşmesi yapılacak. Sözleşmeler yapılırken yüksek enflasyonun dikkate alınmasını, özellikle de işçi emeklilerinin yüksek enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz” diyerek kadroya geçen taşeron işçileri de içeren toplu iş sözleşmesinin hazırlığında olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim