Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide SARIEROĞLU taşeron olarak kamu kurumlarında hizmet alım sözleşmesi ile çalışmakta iken kamu kurum ve kuruluşlarında kadro hakkı elde eden işçiler için maaş promosyonu müjdesini verdi. Kadroya geçen işçiler ne kadar promosyon alacak? İlk banka maaş promosyonu ne kadar verilecek? ÇSPB Sarıeroğlu'nun son açıklamaları

İKRAMİYE VE PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK

ÇSPB Sarıeroğlu kamu kurumlarında sürekli işçi olarak çalışmaya başlayacak olan 750 bin işçiyi yakından ilgilendiren maaş promosyonları hakkında yaptığı açıklama kadroya geçecek olan işçileri heyecanlandırdı. Kadro alan işçilerin ikramiye ödemesinin yanında yeni bir ödeme daha yapılacağı belirtildi. Kamuda çalışan personeller maaş aldıkları  bankalardan belirli periyotlarda maaş promosyonu almaktalar. Yeni kadro alacak olan işçiler için çalışma yapıldığı belirtildi. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu kendi personelimiz için anlaşmaya vardık dedi.

NE KADAR PROMOSYON ÖDENECEK?

İşçilere maaş promosyonu ödemesi için bankalarla anlaşma yapıldığı belirtildi. İlk defa bu imkanlardan yararlanacak olan işçiler ne kadar promosyon alacağı da belli oldu. Buna göre en az ödeme 1500 Tl olacak. Bu ödemenin 2 bin 500 Tl'ye kadar olabileceği belirtildi.