TAŞERON İŞÇİLERİN TİS SÜRESİ, 

Taşerondan kadroya geçen işçiler için Toplu İş Sözleşmeleri Koronavirüs nedeniyle 3 ay ertelendi. Hak-İş Sendikası 1 mayıs kutlamasında yaptığı açıklamalarda kadroya geçen işçiler için TİS süresinin öne çekilmesi taleplerini belirttiler. Milli Eğitim Bakanlığında taşerondan kadroya geçen işçiler ise geçici süre ile görev yaptıklarını ve 10 ay süre sonunda 2 ay maaş alamadıklarını ve sosyal güvencelerinin olmadığını ifade etmekteler.

SAĞLIK VE MEB TYP ÇALIŞANLARI KADRO İSTİYOR

Milli Eğitim Bakanlığında Toplum Yararına Programı kapsamında görev yapan işçilerinde 19 Haziran tarihinde görev süreleri dolacak. Okullarda yazın telefi derslerini olması durumunda güvenlikçi, temizlikçi ve bakım onarım alanlarında görev yapacak personelin sayısı azalacağından kadroya geçmek ya da istihdam sürelerinin uzatılması taleplerini iletmektedirler Diğer bir yandan Sağlık Bakanlığında görev yapan TYP çalışanları koronavirüs ile mücadelede doktor ve hemşireler ile aynı riskleri aldıklarını ve kadroya geçmek istediklerini ifade etmekteler.

İKRAMİYE ÖDEMELERİ YAPILACAK;

2020 yılında ödenmesi beklenen mali haklardan bir tanesi tediye ikramiye ödemeleri için geri sayım başladı. 4 taksit halinde bu ödemeler gerçekleşiyor. İlk taksit Ocak ayında yapılmıştı. İkinci taksitler için ise tarih açıklandı Buna göre 22 Mayıs ile 30 Mayıs tarihlerinde çalışanların hesaplarına aldıkları brüt maaş ücretine göre bir ikramiye ödemesi yapılacak. Brüt maaşı 2943 Tl olan işçi 350,66 Tl ödeme alacak. En üst sınırda ise brüt maaşı 6 Bin Tl olan çalışan için ise 714,91 Tl bir ikramiye tediye ödemesi yapılması bekleniyor.