Kamu kurumlarında kadro alacak olan taşeron işçiler, başvuru sonuçlarının açıklanmasını ve belirlenen takvime göre sürecin tamamlanmasını bekliyor. Ayrıca geçiş sonrası kadroya geçen taşeron işçiler ikramiye alacak mı? Kamuya geçen işçiler ne kadar ikramiye alacak? 52 günlük ikramiye kimlere ödenecek? Tüm bu sorular heyecanlı bekleyiş devam ederken merak edilen sorulardan sadece bazıları.

Türkiye'nin farklı illerinde bir çok kurumda çalışan milyonlarca işçi kadroya geçecek. Kamuda aracı kurumlar kaldırılacak ve doğrudan işçiler bağlı bulundukları kurumların personeli olacaklar. Kadroya geçişte süreç nasıl işleyecek? Tespit komisyonları 20 Şubat tarihine kadar hak sahiplerini ilan edecekler 21 Mart tarihinde bu listelere itiraz süreci başlayacak. Kesin listelerin açıklanması için son tarih 2 Mart tarihinde bitecek.

KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Kadroya geçen işçiler tediye ödemesi olarak isimlendirilen ikramiye alacaklar. Resmi gazetede yayımlanan karara göre 52 günlük ikramiye ödemesi her yıl bir aylık tutar kadar ödenecek. Yer altında çalışan işçiler için tamamı 24 Aralık tarihinde ödenecek. Yer altında çalışan işçiler ek olarak bir ikramiye fazla alacaklar. Kurumlarda kadro alan işçilerin 2200 tl ile 3.700 tl arasında tediye alması bekleniyor.

KADROYA ALINANLARA SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru süreç tamamlanması ardından kurumlar kabul ve ret olanların isim listelerini kurum internet siteleri üzerinden açıklıyor. Sonuçların açıklanmasının ardından 24 Şubat tarihiden 2 Mart tarihine kadar kesin listeler açıklanacak. Sınav ise kesin listelerin açıklanmasından itibaren yapılacak. 3 Mart ile 22 Mart tarihleri arasında sınava tabi tutulacaklar.

KADROYA GEÇENLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

4 Nisan itibari ile sürecin tamamlanması planlanıyor. Böylece 4 Nisan 2018 tarihinden itibaren kadro hakı kazanan işçiler kamu kurumlarına bağlı olarak görev alacaklar.

KİT İŞÇİLERİ NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

Kanun kapsamında kadro elde edemeyen bir çok işçiler arasında KİT işçilerde bulunuyor KİT işçileri için Hazine Müsteşarlığı taslak hazırladı ve Başbakan Binali YILDIRIM'a sunum yapılması ardından peyder pey olarak Hazine Müsteşarlığının verdiği kadro adedince KİT kurumları kadroya alacak. Bu süreç kadroya alınan diğer işçilerden daha fazla bir zaman alabilir.

Editör: TE Bilisim