Son yılların en çok tartışma konusu olan taşeron konusu çözme kavuşurken özellikle taşeron kadro sisteminden sonra bu kadroya alınmayan taşeronların belirsizliği devam ediyor. Bazı kurumlardaki farklı kadro durumlarında bekleyen taşeronların son durumu ne olacak?

Gerçekleştirilen taşeron açıklamalarının ardından hem belediyeler, hem de diğer kurumlar için yapılan düzenlemeler Gün geçtikçe yavaş yavaş açıklanıyor. Gerçekleştirilen düzenlemeler ile birlikte, taşeron olarak hizmet veren ve sözleşmeli personel olarak çalışanlar kalıcı olarak kadroya geçecekleri söz konusu olacak.Ancak KİT’lerde ki  çalışmaları devam eden taşeronlar için ise belirsizlik halen devam etmekte. gerçekleştirilen çalışmaların sona ermesinden sonra bu bölümde çalışmalarına devam eden taşeronlar için ise gerçekleşecek açıklamanın duyurulması bekleniyor.

Kadroya dahil edilmeyen taşeronlar için ne gibi bir düzenleme yapılacağı merak konusu olmuş durumda. Son yapılan  resmi gazete yayınlanmasının ardından özellikle belediyelerde çalışan taşeronların yer alacak çalışmaların içinde ve düzenlemenin yürürlüğe girmesi sağlandı. Kurumlarda ise yapılan düzenlemelerde özellikle kurumlar bünyesinde çalışmalarına devam eden taşeron işçilerin kadrolara hangi şekillerde alınacakları belirtildi.