Kamu kurumlarında taşeron sisteminin tamamen kaldırıması için yapılan çalışmalar Nisan ayı itibari ile tamalandı. Kamu İktisati Teşebbüslerinde çalışan taşeron işçiler kadroya geçiş için yapılan çalışmalarda sonuç verdi ve geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Temmuz ayından itibaren 50 bin KİT işçisi daha kadroya geçişi yapılacak. Yapılan planlamaya göre 31 Aralık 2018 tarihine kadar kurumlar yazılı ve sözlü sınavları tamamlayacak. Bununla birlikte kamudaki taşerondan kadroya geçen işçileri bekleyen yeni maaş ve enflasyon farkı merak edilmekte.

KADROYA GEÇEN İŞÇİYE ENFLASYON FARKI

Temmuz ayında memurlar ve emekliler enflasyon farkı alacaklar. TÜİK verilerine göre hesaplanan enflasyon rakamlarına göre memur ve emekliler son 10 yılın en yüksek zammının verileceği belirtiliyor.

Ayrıca talerondan kadroya geçen işçilerin 2020 yılına kadar enflasyon farkı adı altında yeni bir ücret farkının yansılmayacağı bu düzenlemenin toplu iş sözleşmesinde hüküm yer almamasına dayandırıldığı belirtilmekte. Kadro alan işçilerin enflasyon farkı almak isteklerini işin olsa ekibi olarak duyurmak istiyoruz. Bu konudaki düşüncelerini yazabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim