Son zamanlarda gündeme sıklıkla gelen ve binlerce taşeron işçisinin merakla beklediği kadro bekleyen taşeron işçilerine yönelik olarak hükümetten bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafında yapılan açıklamada, öğretmenevleri başta olmak üzere akşam sanat okullarında taşeronda çalışan personele kadro verilip verilmeyeceğine ilişkin ifadelerde bulundu. İlgili kadro açıklamasına ilişkin detaylar ve son bilgiler haberin devamında yer alıyor.

Soru Önergesi Verildi

TBMM’de Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a cevaplaması için bir soru önergesi verilmiş olup bu önergede öğretmenevlerinde çalışan taşeron personelin bulunup bulunmadığı, bu personelin kadroya alınıp alınmayacağına yönelik bir soru yöneltildi. Ziya Selçuk’un soruyu yanıtlamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Kani Beko tarafından 4/D’li işçilerin sorunlarına dikkat çekerek:

"Cumhurbaşkanı 2018 yılında kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan işçilere bir müjde vermişti, demişti ki: “Biz taşeron işçilerine kadro vereceğiz." Evet, kadro verildi. Külliyede, MİT’te, Türk Silahlı Kuvvetlerinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bazı taşeron işçisi olan arkadaşlarımıza kadro verildi. Bunun dışında kalan 750 bin işçi arkadaşımızı da şirketlere geçirdiler. Bu hassas bir konu, kamudaki, belediyelerdeki ve özel idaredeki arkadaşlarımızın sorunlarına çare bulalım” açıklamasında bulundu.

Ziya Selçuk’tan Taşerona Kadro Açıklaması

Öğretmenevleri ve akşam sanat okullarında taşerona bağlı olarak çalışan personelin kadroya alınması hakkında KHK’ya gönderme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde.

“Bakanlığımıza bağlı toplam 553 öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunmaktadır. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında toplam 2167 belirsiz sözleşmeli işçi personel çalışmaktadır. (696 sayılı KGK'nın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 1978 belirsiz süreli işçi personel çalışmaktadır) Öğretmenevi ve akşam sanat okullarının 696 sayılı KHK kapsamında olmamaları nedeniyle bu kurumlarda hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelden hiçbirisi kadroya geçirilmemiştir.”

Editör: TE Bilisim