Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bütün teşkilatları bir yazı gönderildi. Edinilen bilgilere göre tüm teşkilat SGK ya bağlı kurum ve kuruluşlara gönderilen yazıda kadro alan taşeron işçilere asgari ücretin altında bir ücretin verilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

 Bu tarz ücret vermeye çalışan şirketlerin cezalandırılacağı ve asgari ücretin altında ücret talep etmenin önermenin yasak olduğu bildirildi. Söz konusu yazıda asgari ücretin altında kalan ücretlere de zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ YASAK

2019 yılı Ocak ayında asgari ücrete zam yapılmıştı. Asgari ücret 2020 TL olarak belirlenmişti. SGK’ nın yapmış olduğu açıklama ve kurumlara gönderilmiş olduğu yazıda da herhangi bir şekilde Asgari ücretli çalışan kişilere belirlenen maaşın altında ücret talep etmek vermek kesinlikle yasak.

 Bu tarz davranışlar içerisine olan şirket ya da kurumlar kesinlikle cezalandırılacak. SGK kurum ve kuruluşlara göndermiş olduğu yazının tam metni hemen aşağıda görebilirsiniz.

2019 YILINDA KADROLAŞMA SÜRECEK

2019 yılında taşeron işçilerin kadroya geçmeleri ise devam edecek. Birçok çalışan kadroya geçmeyi ve daha güvenilir bir işe sahip olmayı umuyor. 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya geçmesi ne Başınıza da tam anlamıyla geçtin 2019 Hatta 2020 yılını bulacağı söyleniyor.

Editör: TE Bilisim