Hükümetin önemli adımları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmaları sonucunda taşeron işçilere müjdeli haberler verildi ve işçilerin kadro alabilmek için başvuruları alındı. Başvuru yapan tüm adayların durumları incelendi ve uygun adaylara olumlu yanıt verildi.

Buna göre olumlu yanıt alan taşeron işçiler son olarak kadroya geçebilmek adına sınavlara katıldı ve sınavlar Marta ayı itibari ile sonuçlandı. Sınavdan başarı ile ayrılan tüm işçilere kadro verildi. Buna göre yüz binlerce taşeron işçi 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile devlet güvencesi altına girdi. Peki kadro alan taşeron işçilere ikramiye ödemesi ne zaman verilecek, taşeron ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı mı?

TAŞERON İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Yüz binlerce işçi başvurulardan ve sınavdan olumlu sonuç alarak kamuya geçmeye hak kazandı ve devlet güvencesi altına girdi. Buna göre 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile taşeron işçiler kadro aldı. Peki taşeron ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak tarih hakkında bilgi var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere ikramiye ödemesinin yapılacağı belirtildi ve ikramiyelerin ne kadar olacağını da duyurdu. Ancak ikramiyelerin net olarak hangi tarihlerde ödeneceğine dair resmi bir açıklama gelmedi. Yakın zamanda kamuoyuna ikramiyelerin ne zaman ödeneceğine dair açıklamanın kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Tarih açıklaması geldiğinden İşin Olsa ekibi olarak bizlerde bilgi vereceğiz.

NE KADAR İKRAMİYE ÜCRETİ VERİLECEK?