Kamu kurumlarında alt iş veren aracılığı ile taşeron statüsünde istihdam etmekte olan bir milyon civarı işçi hükümetten uzun süredir kadro istiyordu ve hükümet ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sıkı çalışmasından sonra sonunda taşeron yasası çıktı.

Buna göre gerekli incemeler ve onayı Maliye Bakanlığı da verdi işçilerin öncelikle başvuruları kabul edilmiş, incelemeler yapılmış ardından işçiler sınava tabii tutulmuştu. Sınavdan başarılı olanlar kadro almaya hak kazandı. Peki kadro alan taşeron işçilere ikramiye ödemeleri ne zaman yatırılacak? 52 günlük maaş prim para ödemeleri ne zaman verilecek?

52 GÜNLÜK MAAŞ ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Kadro alan taşeron işçilerin 52 günlük maaş ödemeleri ne zaman yapılacak? Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödemesi yapılacağını belirtilmişti. Ancak net olarak ödemelerin hangi tarihte yapılacağına yönelik bir bilgi verilmemişti.

Buna göre Hükümet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak bir çalışma yürütmesi ve kararın alınmasından sonra taşeron işçilere ikramiye ödemelerinin yapılması beklenmektedir. İkramiye ödemeleri hakkında gelişme olduğunda sizleri www.isinolsa.com ekibi olarak konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim