Taşerondan kadroya geçiş yapan 900 bin'e yakın işçi 2 Nisan itibari ile kamu kurumlarına bağlı olarak görev yapmaya başladı. Bilindiği gibi kamudan taşeron tamamen devre dışı bırakıldı. Buna karşın 90 gün süren kadroya geçişte, kurumlar tarafından yapılan incelemeler sonucu bazı işçiler kadro alamadıkları için işsiz kaldılar. Kadro dışı kalan taşeron işçilerin umudu Yargıdan gelecek kararlara çevrilmişti. 

KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİ İÇİN KARAR

Bilindiği gibi kadroya geçiş sürecinde kurumlara başvuruların tamamlanmasının ardından başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan işçiler sınava alınmadı. Ayrıca güvenlik ve arşiv araştırma sonuçlarında olumlu alamayan işçilerin de kadro dışı kalması ile sonuçlandı. 

Bursa'da bir Üniversite işçisinin Yargıya taşıdığı güvenlik ve arşiv araştırma sonucunda işten atılan işçinin işten atılma nedeni yargı tarafından durduruldu. Bursa İdare Mahkemesi işçinin işten atılmasına yürütmenin durdurulması kararı verdi. 

KARAR İŞÇİ LEHİNE

Emsal teşkil edecek olan karara göre anne, baba  ya da kardeşlerin istihbarat bilgilerine bakarak işçinin güvenlik soruşturması hakkında olumsuz karar verilmesinin doğru olmayacağı, işçinin güvenlik soruşmasının olumsuz sonuçlandırılması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararı verildi.

İŞİN OLSA