Hükümet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının ortak çalışma yürütmesi sonucu taşeron yasası çıkartıldı ve işçilerin başvuruları alındı, sonuçlar açıklandı, sınavlar yapıldı ve sınav sonuçları duyuruldu. Başarılı olan 900 bin civarı taşeron işçiye 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kadro verildi.

Buna göre bazı pozisyonlarda ve bazı kurumlarda istihdam etmekte olan taşeron işçiler kadro alamamış olup alt iş veren kurumlar ile devletin muhatabını kesmesi sonucu da pek çok taşeron işçi işsiz kalmıştır. Bu bağlamda kadro alamayan taşeron işçilere yargıdan müjdeli haber geldi. Peki detaylar nedir?

YARGIDAN MÜJDELİ HABER

Kamuoyuna duyurulan bilgiye göre Uludağ Üniversitesi'nde 4/B'li olarak çalışan bir sağlık teknisyeni pozisyonunda istihdam etmekte olan personel arşiv soruşturması, güvenlik soruşturmasının olumsuz çıkmasından dolayı kadro alamadı ve bu sebepten dolayı işten atıldı. İlgili sağlık teknisyeni konuyu yargıya taşıdı.

Bursa 3. İdare Mahkemesine açılan bu davada işçi haklı bulundu ve işçinin işten çıkarılmasının durdurulması kararı alındı. Buna göre Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafından alınan karar da işçinin annesi, babası ya da kardeşinin güvenlik soruşturmalarının temiz çıkmamasının işçi ile alakasının bulunmadığı ve bu sebepten dolayı işçinin işten çıkarılması hükmünün durdurulması kararına varıldı.

Editör: TE Bilisim