Ülkemizde bilindiği üzere kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile taşeron olarak istihdam eden adaylara kadrolar 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile verildi. Ancak tüm taşeronlara kadro verilmedi. Öyle ki 4 Aralık koşulu, çalışılan pozisyonlar ve çalışılan kurumlar adayın kadro alıp alamamasında önemli bir etken oldu.

Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklama da kadro alamayan taşeron işçi sayısı 500 bin olarak duyurulmuştu. Resmi kaynaklardan konu hakkında bir duyuru yok fakat Kılıçdaroğlu kadro alamayan kişi sayısını 500 bin olarak açıkladı. Peki kadro alamayan taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?

SEÇİM ÖNCESİ, SONRASI ÇALIŞMA VAR MI?

Taşeron yasasına girmeyen taşeron işçilerde devletten kadro istemeye devam ediyor. Seçime üç buçuk hafta gibi bir süre kaldı ve kadro alamayan taşeron işçilere kadronun verilip verilmeyeceği hakkında somut bir adım atılmadı. Yani kadro alamayan taşeron işçiler için seçim öncesi resmi olarak bir çalışmanın olması düşük ihtimal olarak görülmektedir.

Fakat şu durum var ki bedelli askerlik için seçim öncesi müjde verilmedi ve konunun seçim sonrası görüşüleceği açıklanmıştı. Yani kadro alamayan taşeron işçiler içinde seçim sonrası bir görüşme yapılabilir ve bu adaylarında kadro alması için yeni düzenlemeler getirilebilir. Kadro alamayan taşeron işçilere karo verilip verilmeyeceği hakkında duyuru yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim