Ülkemizin dört bir yanında istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçinin bilindiği üzere yarısına kadro verilecek. Bu işçiler 11 Ocak 2018 tarihine kadar taşerona kadro başvurularını yaptı ve Mart ayında yapılacak olan sınavlardan başarılı olanlar kamuya geçiş yapacak.

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile taşeron işçilere kadro verileceği belirtilmişti fakat bu çalışma KİT personellerini yani ortalama 400 bin civarı kişiyi etkilememiş ve bu işçilere kadro verilmemişti. Şimdi hükümetten yeni bir müjde geldi ve kadro alamayan taşeron işçilere kadro müjdesinin verilebileceği belirtildi.

YENİ KHK YAYIMLANABİLİR!

Taşeron kadro hakkında yayımlanan ilk duyuruda KİT personellerine müjdeli haber verilemedi ancak İşin Olsa ekibi olarak daha önce de belirttiğimiz gibi KİT personellerine kadro verilmemiş olsa da yeni yayımlanabilecek bir KHK ile kadro alamayan işçilere de kadronun verilebileceğini belirtmiştik.

Hükümet kalan diğer taşeron işçilerin kadroya geçip geçmemesi hakkında çalışmalara başlamış durumda tabi şu anda henüz net bir duyuru yok. Fakat kadro alamayan taşeron işçilerin ısrarcı davranması ve hükümetten kadro isteme taleplerinin ardından hükümet görüşmelere başladı. Eğer çalışmalar olumlu sonuçlandırılırsa önümüzdeki süreçte kadro alamayan işçiler için yeni bir KHK yayımlanabilir.

Editör: TE Bilisim