Türkiye'nin dört bir yanında taşeron olarak görev yapmakta olan işçilerin sayısı bir milyonu geçkin durumda olup hükümet tarafından verilen müjde ile taşeron işçilere kadro verileceği duyurusu yapılmıştı. Buna göre işçiler kamuya geçebilmek için müracaatlarını gerçekleştirmişti.

Kamu kurumları taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıklamaya devam ederken İşin Olsa ekibi olarak bizlerde taşerona kadro başvuru sonuçlarını anlık olarak takip ettik ve sizlerle paylaştık. Buna göre bazı kurumlarda ve bazı pozisyonlarda çalışan işçiler kamuya geçemedi ve kadro başvuruları onaylanmadı. Peki kadro alamayan taşeron işçiler ne yapacak?

KADRO VERİLMEYEN TAŞERON İŞÇİLER NE YAPACAK?

Bazı kurumlarda ya da bazı pozisyonlarda istihdam etmekte olan taşeron işçiler kamuya alınmadı ve bu işçilerin başvuruları onaylanmadı. Peki bu işçiler ne yapacak? Şu an için konu hakkında bir açıklama yok yani bu işçilerin halen taşeron olarak istihdam etmesi bekleniyor. Peki bu işçilerin kamuya geçme durumu mevcut mudur?

Buna göre özellikle ihale ile verilen kamu kurumlarında istihdam etmekte olan taşeron işçilerin büyük bir bölümü kadro alamadı. Şu an için yeni bir gelişme yok fakat hükümet KİT işçilerine yapacağı gibi yeni istihdam alanları yaratarak bu işçilerin oraya kaydırılmasını ve bu işçilere de devlet güvencesi verebilir. Ancak şu an için her hangi bir gelişme bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim