İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı 176 bin askeri ve sivil personeli ile hizmet vermektedir. Buna göre 2018 yılında Jandarma Genel Komutanlığının bilindiği üzere kadın askeri personel sayısını artıracağı bilinmekteydi.

Kaç bin kadın jandarma askeri personeli alınacak ve kadın jandarma alımları ne zaman yapılacak derken Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında (JSGA) takım komutanı olarak görevlerini sürdüren Jandarma Teğmen Özlem Gören tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre kadın jandarma sayısının artırılacağı öğrenildi. Peki kadın jandarma alımları ne zaman yapılacak?

KADIN JANDARMA ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında (JSGA) takım komutanı olarak görevlerini sürdüren Jandarma Teğmen Özlem Gören tarafından yapılan duyuru ile kadın jandarma personel sayısının artırılacağı belirtildi. Şu anda Jandarmadaki kadın personel sayısı neredeyse yüzde 1 değerindedir. Bu sayının onda 1 seviyesine çıkarılması bekleniyor.

Peki bu sene kadın jandarma alımları ne zaman yapılacak? Buna göre bu konu hakkında net bir bilgi yok ancak özellikle astsubay ile subay alımlarındaki kadın askeri personel alımının artırılması beklenmektedir. Alım ilanı tarihi duyurulduğunda sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.