Kadıköy'de Akıllara Durgunluk Veren Olay

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Kentsel Dönüşüm adı altında yıkılıp, tekrar imarı için beklenen noktalarda iki kişinin yaşadığı garip olay, mahalle halkın üzerinde şok etkisi doğurdu.

Perşembe gecesi arkadaşları ile ufak bir macera yaşayıp yıkıntılar arasında laflayıp, bir şeyler yiyip içmek isteyen F.Ö (21) ile kardeşi S.Ö(16) yarım yıkılmış bir evin içerisinden gelen ışıklar ile meraklanıp, evin içerisine girdiler. Evde, kırmızı mezuniyet kıyafetlerine benzer kıyafetler giymiş, birkaç kişinin ellerini yukarı kaldırıp, garip yabancı bir dilde şarkılar söylediğini gören gençler korkup, koşarak o noktadan uzaklaştılar. Olayı, buluşacakları arkadaşlarına anlatan ikili onları da yanlarına alıp, olay yerine tekrardan gitmeye karar verdiler. Buluştukları dört kişi ve iki kardeş, toplamda altı kişi olay yerine vardıklarında bu kez, kırmızı kıyafetli bu kişiler çember şeklinde oturmuş ellerinde tutukları kitaplardan, farklı dillerde bir şeyler okuduklarına tanık oldular. Ertesi sabah gençler gördükleri olayları ailelerine anlatmaları ile beraber, mahalleden kalabalık bir grup, gençlerin olayı gördükleri noktaya vardılar. Yanmış mumlar, yakılmış pek çok sayfa küllerine ulaşan mahalle halkı tedirgin.

Olayın Bir Tarikat İşi Olduğunu Savunuyorlar

Mahalle halkı, bu kentsel dönüşümün çok fazla uzadığını artık biran önce yeni yapıların inşaa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tarz tarikatçıların mahallelerine dadandıklarını dile getiriyorlar. Korktuklarını ve bu olaylardan endişe duyduklarını belirten mahalle sakinleri benzer olaylara tanıklık eden pek çok kişi olduğunu vurguluyorlar. Olayların astı astarı kesin olarak bilinmezken, gizemini koruyan olaylar silsilesi mahalle halkını korkutmuşa benziyor.

Editör: TE Bilisim