Tüm Türkiye bugün yapılacak olan Kabine toplantısını bekliyor. Herkes yapılacak açıklamayı bekliyor. Kabine toplantısı birazdan başlıyor. Peki Türkiyenin beklediği karalar nelerdir? Kabine toplantısında hangi durumlar ele alınacak? Kabine toplantısı ne zaman sona erecek? Açıklama ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLIYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim Kurulu üyeleri ile yapılacak kabine toplantısı birazdan başlıyor. Toplantı Cumhurbaşkanlığında Başaktepe'de yapılacak. Saat 15:00 itibari ile başlayacak olan toplantının 3 4 saat sürmesi beklenmekte ve sonuçların saat 19:00'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

6 MADDE MASAYA ALINABİLİR?

Son zamanlarda normalleşme sürecinin içerisine girmemiz ile birlikte yeni kararların çıkması bekleniyor. Aslında Kabine toplantısı geçen hafta yapılacaktı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kayıldığı NATO liderler zirveri sebebi ile ertelendi ve Bugün yapılacak. 

Çıkan haberlere göre bazı durumlar masaya alınacak. Bunlar;

  • Saatlerde Esneme: Sokağa çıkma kısıtlamasında 1 Hazirandan itibaren saat 22:00 ile sokağa çıkmak yasaktı ancak saatlerde gevşeme bekleniyor.
  • Açık Alanda Maske: Devam eden maske kısıtlamasının esnetilmesi ve açık alanlarda maske takılmaması masada.
  • Turizimcilere KDV Müjdesi: Toplantıda Erdoğan’ın “müjdesini vereceğiz” dediği turizmcilere sağlanan KDV desteği süresinin uzatılması da konuşulacak.
  • Pazar Günü Sokağa Çıkma Yasağı: Hala haftada bir gün devam eden Pazargünü sokağa çıkma kısıtlamasıın kaldırılması bekleniyor.
  • Aşı'da kolaylık: Aşılama işleminin artması ile birlikte aşıların eczanelerden yapılması bekleniyor.
  • AVM ve Ulaşımda Saatlerin esnemesi
Editör: TE Bilisim