1 Şubat 2021 tarihinde yapılan kabine toplantısı ardından 2 haftalık bir süre geçti ve vatandaşlar yeni kısıtlamaların ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Peki yeni kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu mu? İşin Olsa ekibi olarak kabine toplantısına yönelik derleme bilgileri içeriğimize ekledik.

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Kabine toplantıları genel olarak bir önceki kabine toplantısından 2 hafta sonra Pazartesi günleri yapılmaktadır. Bu hesaplama ile yeni kabine toplantısının 15 Şubat tarihinde yapılacağı hususu görüşülüyor ancak bunun ön görü olduğu bilinmelidir. Çünkü yeni çıkan çalışmalar, görüşmeler, Gara'daki operasyonlar kabine toplantısının seyrini ve tarihini değiştirebiliyor.

Kabinede Neler Konuşulacak?

Kabine toplantısında ilk olarak kısıtlamalara yönelik bir görüşme yapılacak. Sokağa çıkma yasakları esnetilmeli mi, kapalı olan esnafların yeniden işlerini açmasına olanak verilmeli mi, 2021 yılında kamuya yapılacak toplam atamanın (en az 100 bin) kurumlara ve bakanlıklara göre dağılımı nasıl olmalı konuları görüşülecek. Görüşmeler tamamlandığında ve onaylar geldiğinde kamuoyuna detaylar sunulmaktadır.

Kamuya atamalarda bilindiği üzere kabine toplantısında yapılıyor. Senelik olarak yapılacak toplam alımın bakanlıklara ve kurumlara dağılımı Cumhurbaşkanı önceliğinde yapılıyor ve belli oldukça kamuoyuna duyurular gerçekleştirmektedir. Atama ilanı geldiğinde bildirim almak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim