Cumhurbaşkanlığında yapılan olan Kabine Toplantısı için yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ağustos başından beri ertelenen Kabine Toplantısı Bugün mü Yapılacak? Güncemde kısıtlamalar var! Hangi kısıtlamaları getirilmesi bekleniyor? Yüz Yüze eğitim yapılacak mı? Hangi şartlarda Eğitim kaldığı yerden devam edecek?

KABİNE TOPLANIYOR!

Ülkemizde hala yoğun bir şekilde devam etmekte olan Koronavirüs can almaya devam ediyor. Diğer yandan aşının etkisi ile hala düşmeyen vaka sayıları durumun ciddiyetinizi gösteriyor. Haftalardır ertelenen Kabine Toplantısı nihayet toplanacak. En son 16 Ağustos 2021 tarihinde toplanması gereken Kabine Son dakika ertelenmişti. Ancak çıkan haberlere göre Kabine 19 Ağustos 2021 tarihinde Perşembe günü saat 15:00'da toplanacak.

Toplantı Cumhurbaşkanlığı nezdinde yapılacak Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer Bakanlıklar katılacak. Ön planda olan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı toplantıya katılacak bakanlıklardan. Toplantının 3 saat sürmesi beklenmekte ve toplantı sonuçlarını Recep Tayyip Erdoğan 19:00 ile 20:00 saatleri arasında açıklaması bekleniyor.

GÜNDEM MADDELERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Şu anda Koronavirüsle Mücadelede en önemi gündem maddesi Eğitim oldu. 6 Eylül 2021 tarihine açılması gereken okullar 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında eğitimlerine devam edecek mi? Bir yandan vaka sayılarının artması ile Ailelerin okul çağında olan çocukları için endişeleri başladı. Tüm aileler Kabine toplantısından çıkacak kararları bekliyor.

Diğer bir gündem maddesi de Kapalı alanlara Aşı olmayanların girip giremiyeceği oldu. Bu yönde Sağlık Bakanlığı hazırladığı sunumu toplantıda sunacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI? BAŞLARSA KOŞULLAR NASIL OLUR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çocukların eğitiminin önemli olduğunu ön görmekte. Bu kapsamda okullar açılacak gibi duruyor. Ancak okula gidecek öğrencilerin aileleri aşı olması koşulu veya son e az 72 saat içerisinde yapılmış PCR test zorunluluğu olabilir. ( 72 Saat Süresi daha uzun olabilir ) Bu konuda ne gibi kararlar çıkacak hep beraber göreceğiz.

KAPALI MEKANLARA GİRMEK YASAKLANIYOR MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulacak veriler le yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği gündem de. Raporlara göre kapalı olan mekanlara futbol maçları, Sinema, Tiyatro, Restoran, Konserler gibi mekanlara ya PCR negatif test sonucu ile veya aşı olan adaylar girebilecek.

KABİNE TOPLANTISINDAN ANINDA BİLGİ ALMAK İÇİN BİZİ TAKİP EDİN

İŞİN OLSA İNSTAGRAM HESABI

Editör: TE Bilisim