Ülkemizde her iki haftada bir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı yapılmaktadır. Kabine'de ülke gündemini yakından etkileyen pek çok kararlar alınmakta olup vatandaşlar tarafından da anlık olarak dikkatli bir şekilde takip edilmektedir. Buna göre 1 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesinin resmi olarak saati belli oldu. Peki akşam ne zaman açıklama yapılır? Hangi konu başlıklarının konuşulacağ-ına yönelik resmi duyuru geldi mi?

Kabine Saat Kaçta Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 1 Mart 2021 tarihli kabine saat 15.00 itibari ile resmen başlayacak. Yine saat 18.00 - 19.00 arasında resmi açıklamaların kamuoyuna paylaşılması ön görülmektedir. Peki kabine de hangi konu başlıkları konuşulacak?

Konuşulacak Konular?

İlk olarak Sağlıık Bakanlığının açılması gereken şehirlerin hangi sınıra göre açılması hususunda bilgi vermesi bekleniyor. Yani sosyal medyada dolaşan 100 binde 10 ile altında olan şehirlerde tam açılma, 100 binde 35 ile altında olanlarda kısmi açılma gibi rakamların resmiyet kazanması bekleniyor. Ardından şehirerde kapalı olan restoran, kafe,, çay ocakları, oyun salonları, eğlence merkezleri gibi alanlardan hangisinin açılacağının duyurulması bekleniyor. Bu başlıklardan sonra yüz yüze eğitimin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından sunulması ve yeniden bu konu da karara varılması beklenmektedir. Pek tabi her kabine de olduğu gibi 2021 yılında ki Maliye programları çerçevesinde kurumlara göre memur - personel atamalarının bölünmesi ve ona göre kararların da alınması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim