Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanmasından sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA üniversitesi kuruldu ve artık iki kuruma da subay ile astsubay yerleştirmeleri bu okullar aracılığı ile yapılacak.

Geçen sene ilk öğrenci alımları gerçekleştirilmiş olup bu sene Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) subay ile astsubay başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Sonunda kamuoyuna konu hakkında duyuru yapıldı ve başvuru tarihleri ile aranacak şartlar hakkında bilgi verildi.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) tarafından yapılan açıklama ile ön başvuruların Haziran ile Temmuz ayında alınacağı ve YKS'den önce adayların müracaatlarını gerçekleştireceği belirtti. Tam tarih duyurusunun önümüzdeki aylarda yapılması beklenmektedir. Peki hangi şartlar aranacaktır?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) tarafından yapılan açıklama da subay ile astsubay alımında şu şartların aranacağı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, evli hamile ya da çocuklu olmamak, başka bir erkek ile ya da kadın ile yaşıyor olmamak, üniversite sınavından belirlenecek taban puanın üzerinden puan almak, sağlığı ve sicili iş yapmaya elverişli olmak şartlarının aranacağı belirtildi. Öğrenci alımı ilanı yayımlandığında sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim