İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA her sene sözleşmeli ya da muvazzaf subay ile astsubay alımları gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar Jandarma Genel Komutanlığınca duyurulmakta olup bu sene subay alımı ve astsubay alımı başvuruları alındı ve sona erdi. Buna göre başvuru yapan adaylar para ücretinin başvuru anında yatırmıyor fakat sonuçları açıklandığı andan itibaren ilgili adayların sınav ücretini yatırması gerekmektedir. Peki sınav ücreti nasıl yatırılır, ne zaman yatırılacak?

Sınav Ücreti Duyurusu

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan geçtiğimiz gün ki ilanda sınav ücretine yönelik bir bilgi verildi. Buna göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA'nın subay alımı sonuçlarının açıklandığı ve kazanan adaylar 50 TL'lik sınav ücretini en kısa sürede yatırması gerektiği aski halde ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat gibi adımlara giremeyeceği duyuruldu.

Astsubay alımına başvuru yapan adaylar için ise henüz sonuçların açıklanmadığı için bu adayların kesinlikle Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA'nın hiçbir hesabına ücret yatırmaması gerektiği ücretlerin sonuçlar açıklandıktan sonra yatırılacağı ve yanlış yatırılan ya da erken, geç yatırılan sınav ücretlerinin ise iade edilmeyeceği belirtildi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA'nın alım ilanlarında sadece sınava çağrılan adaylardan ücret istenmekte olup bu ücret 50 TL olarak belirtilmektedir. Sınava çağrılan adayların kesinlikle bu ücreti yatırması gerekmekte olup aksi halde sınav başvuruları geçerli sayılmayacaktır.