Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanmasından sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi kuruldu. Bu akademi ile subay, astsubay öğrencileri yetiştirilecek olup yine Jandarma ve Sahil Güvenlik askeri personel alımı ilanlarını kazanan adaylarında eğitimleri burada tamamlanacaktır.

Geçtiğimiz sene JSGA bünyesine 200 jandarma öğrencisi alımı yapıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı için her hangi bir kadronun açılmadığı bilinmekte olup bu kadronun Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan subay, astsubay, uzman rütbeleri ile doldurulduğu tahmin edilmektedir. Peki bu sene de alımı yapılması beklenen JSGA en az lise mezunu subay ve astsubay alımı başvuru tarihleri nedir?

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA lise öğrenimini bitirmiş öğrencileri kendi bünyesine katmakta ve eğitimleri sonunda subay, astsubay olmasını sağlamaktadır. Peki 2018 JSGA alımları ne zaman yapılacak? Net olarak bir tarih verilmedi fakat alım için başvuruların YKS sınavından önce yapılabileceği belirtilmektedir. Yani alım için başvuruların büyük bir ihtimal ile Haziran ayı içerisinde yapılabileceği bekleniyor.

Tabi Haziran ayı içerisinde Polis alımı Sağlık Bakanlığının ataması, askeri personel alımları, erken seçim dönemi gireceği için Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi JSGA en az lise mezunu subay ve astsubay öğrenci alımı içinde ilan yayımlanır mı yoksa ilanlar Hazirandan sonraya mı kalır net bir bilgi bulunmamakta olup duyurular geldikçe İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim