Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanması ile birlikte ilgili kurumlara subay ve astsubay yetiştirilmesi için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Okulu kuruldu ve geçtiğimiz sene 200 kişilik jandarma öğrencisi alımı yapıldı.

Buna göre ilana başvuru yapabilmek için adayların liseyi bitirmiş ve bazı şartları yerine getirmiş olması gerekmektedir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi en az lise mezunu subay ile astsubay alımı başvurularının ne zaman yapılacağı merak ile beklenirken geçtiğimiz haftalarda konu hakkında açıklama yapıldı. Peki detaylar nedir?

ALIM TARİHİ DUYURULDU!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bu sene içerisinde de en az lise mezunu subay ile astsubay alımı yapacaktır. Buna göre adaylar alımların ne zaman yapılacağını merak ile beklenirken geçtiğimiz haftalar konu hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklama da adayların üniversite sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmeden müracaatlarını yapacağı belirtilmişti. Tahmini olarak başvuruların Haziran ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Buna göre geçtiğimiz sene 200 kişilik Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine jandarma öğrencisi alımı yapılmıştı. Bu sene yine öğrenci alımı yapılması bekleniyor alımların kaç kişilik yapılacağı belli değil fakat Sahil Güvenlik Komutanlığı içinde subay ile astsubay kadrosu açılacağı ön görülmektedir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi  en az lise mezunu subay ve astsubay alımına ilişkin duyuru geldiğinde sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim