Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde binlerce Jandarma Asayiş ve Jandarma Özel Harekat JÖH branşında askeri personel görev yapmaktadır. İlgili personeller branşı için belirlenen kıyafetleri giymekte ve Jandarma olmak adaylar asayiş jandarması ne giyer, JÖH kıyafetleri nedir tarzında aramalar yapmaktadır. İşin Olsa ekibi olarak sizler için jandarma asayiş ile jandarma özel harekat personellerinin üniformalarını sizlere açıklıyoruz.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunmakta olan askeri personellerin asayiş sınıfında olanlar koyu mavi ile laciverte yakın bir renkte üniforma giymektedir. Köylük alanlarda ya da yollarda bulunan jandarma trafik noktalarında üniformalı jandarmalar görülebilmektedir. Öte yandan resmi törenlerde ya da resmi günlerde ise jandarma personeller siyaha oldukça yakın bir renkte üniforma giymektedir. Peki JÖH ne giyer?

JÖH ÜNİFORMASI NASIL?

Jandarma Özel Harekat JÖH personellerinin siyah giydiğine dair pek çok haber bulunmaktadır. Ancak bunların asılsız olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Siyah üniformayı JÖAK birlikleri giymekte olup JÖH birliklri toprak rengi ile yeşilimsi bir rengin birleşmesi sonucu yapılmış üniforma giymektedir. Jandarma kıyafetlerinin resmini hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim