Bilindiği üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı sürekli olarak yayımladıkları ilanlar doğrultusunda Jandarma Özel Harekat (JÖH), Asayiş Jandarma, Uzman Çavuş, Uzman Erbaş sınıfları için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir.
Jandarma Özel Harekat (JÖH), Asayiş Jandarma, Uzman Çavuş, Uzman Erbaş askeri personel sınıfları için sizlere tüm bilgileri vereceğiz.

ASKERİ PERSONEL SINIFLARI

Jandarma Özel Harekat - Asayiş Jandarma


Jandarma Özel Harekat, uzman erbaş içerisinde bölünmüş olan iki farklı sınıftan birisidir. Bu sınıflar Jandarma Özel Harekat ve Emniyet Asayiş Jandarma sınıflarıdır. JÖH ve Asayiş Jandarma olabilmek için adayların uzman erbaş alımına müracaat etmesi ve formda istediği sınıfı JÖH ya da Asayiş Jandarma sınıflarından birisini seçmesi gerekmektedir.

Uzman Erbaş

Uzman Erbaş, Kuvvet Komutanlıklarının yayımladıkları alımlar için yapılmaktadır. Uzman erbaş alımında adaylar Jandarma Özel Harekat (Jandarma Komando) ve Asayiş Jandarma sınıflarından istediğine başvuru yapabilir.

Uzman Çavuş

Direkt olarak Uzman Çavuş alımı diye bir şey yoktur. Uzman çavuş olabilmek için adayın Uzman Erbaş alımına başvuru yapması gerekmektedir. Askerlikte Çavuş rütbesinde olanlar direkt olarak Uzman Çavuş rütbesinden göreve başlayabilir. Ancak askerlikte Çavuş olmayanlar belirlenmiş süre boyunca 4 - 6 ay vb. gibi süre sonunda Uzman Erbaş rütbesinden Uzman Çavuş rütbesine yükselmektedir.

TÜM ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim