İçişleri Bakanlığına bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığı her sene binlerce askeri personel alımı yapmaktadır. Alımlar genç personeller arasında yapılmak istendiğinden dolayı Jandarma Genel Komutanlığı 25 yaş şartı aramaktadır. Bilindiği gibi 20 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan ilan ile Jandarma Özel Harekat alımlarının başladığı duyuruldu ve bu alımlarda adayların 25 yaşını doldurmamış olmasını istemektedir. Yaş şartı bulunduğu için yaşı daha büyük olan adayların hiçbiri başvuru yapamamaktadır.

Yine alımlarda yaş şartı bulunduğu gibi terhis şartı da bulunmaktadır. Adayların askerlik görevlerini yapmış ve üzerinden 36 ay yani üç yılı doldurmamış olması gerekmektedir. Örneğin 37 ay önce terhisini almış olan bir aday Jandarma Özel Harekat alımına müracaat edememektedir.

Yaş ve Askerlik Terhisi Şartı

Polis Özel Harekat alımlarında adayların talep etmesi ile mezuniyet lise düzeyine düşürüldü ve askerlik şartı kaldırıldığı gibi yaş şartıda yükseltildi. Jandarma Özel Harekat alımlarına da eskiye oran ile daha fazla başvuru yapılmaktadır. Ancak adayların pek çoğu yaş ve terhis şartından dolayı başvuru yapamıyor.

Özellikle sosyal medya aracılığı ile yorum yapan kullanıcıların büyük bölümü Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesinde bulunan personel temin sayfasına girmekte ve Jandarma Özel Harekat için müracaat etmek istemektedir. Ancak 36 ay terhis ve 25 yaşını doldurmamış olmak şartlarından dolayı pek çok aday müracaat edememektedir. Jandarma Genel Komutanlığının yaş ve terhis şartını kaldırması ya da uygun seviyeye getirmesi beklenmekte olup adaylar gelecek ilanlarda bu sorunun düzeltilmesini beklemektedir. Change sitesinde ki kampanyayı imzalamak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

https://goo.gl/m671tr
Editör: TE Bilisim