Ülkemizde ve dünyanın bir çok bölgesinde işsizlik sorunu yaşanmaya devam ederken özellikle teknoloji alanında gelişmeye devam etmekte olan ülkelerde işsizlik sorunu yaşanmadığı gibi işçi bulma sorunları yaşşanmaktadır. Buna göre Japonya son yıllarda bir çok alanda kendini en iyi geliştiren ülkeler arasında yer almakta olup ilgili ülkenin genç nüfusu da giderek azalmaktadır. Genç nüfusun azalması ile birlikte bir çok kurum ve kuruluş işçi bulmada sorun yaşadığından dolayı iflaslarını açıklamaya devam ederken 80 şirketin daha işçi bulamadığı için iflas ettiği öğrenildi.

İŞÇİ İLANLARINA BAŞVURU OLMUYOR

Farklı sektörlerde hizmet vermekte olan 80 şirket personel alımı için ilan yayımladı ve fakat ilgili ilanlara yeterli düzeyde talep olunmadı ve kadrolar dolmadı. Şirketler yeterli verimli olarak görevlerini yerine getirmediğinden dolayı ve işçi kadrolarını dolduramadığı için iflaslarını açıkladı.

Buna göre 80 şirketten hariç olarak Japonya genelinde 250'den fazla şirkette ki üst yöneticinin yaşları ilerleyip emekli olduklarından dolayı şirketlerin yönetici kadrolarına ilanlar yayımadığı ancak bu yönetici kadrolar için her hangi bir talep olmadığından dolayı şirketlerin de yönetim bölümünde büyük açıklar yaşayarak eskiden emekli olan kişilerin tekrardan işe davet edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim