Japonya geçtiğimiz haftalarda açıkladığı yabancı işçi alımı için önemli bir gelişme daha yaşandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Japonya hükümetinin bazı alanlarda çok sayıdaki personel eksiğinin giderilmesi için yabancı işçi alımına gidilecek. Buna göre alımlar için tasarı tamamlandı. Tasarıda Türkiye yer aldı mı belli oldu.

TASARIDA TÜRKİYE YER ALDI MI;

Japonya’ya Nisan ayından itibaren yapılacak yabancı işçi alımlarında yasa tasarısı Türkiye'den gitmek isteyenler için hayal kırıklığına neden oldu. Bilindiği gibi Almanya'da faaliyet gösteren OBM firması 10 Bin işçi alımı yapacağını ve alımların Türkiye'den yapılacağını duyurmuştu. Dışişleri Bakanlığı 2019 Japonya işçi alımları hakkında yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada tasarının Türkiye'nin yer almaması hayal kırıklığına neden olduğu belirtildi. "Japonya'da, nisan ayında yürürlüğe girecek olan yabancıların oturma izinlerini düzenleyen yeni yasa kapsamında, yabancı işçi kabul edilmeyecek ülkelere ilişkin yayınlanan taslak bildiride Türkiye'nin de yer alması hayal kırıklığına yol açmıştır" denildi.

RAHATSIZLIK İLETİLDİ;

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamdi Aksoy ayrıca Japonya Büyükelçisine konu ile ilgil irahatsızlığın iletildiğini aktardı. Almanya ve Japonya işçi alımı başvuruları ve gelişmelerinden anında anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim