İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı bu sene astsubay ve subay rütbeleri için çok sayıda personel alımlarını gerçekleştirdi. Bu ilanlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranırken KPSS puanlarıa göre sıralamalar yapıldı ve alımlar tamamlandı. Buna göre şimdi adaylar gözlerini uzman çavuş alımı ilanlarına çevirdi. Genel olarak Mart, Nisan gibi alımların yapıldığı süreçte bu sene ekstrem bir durum oldu ve korona virüs sebebi ile alım yapılmadı. Peki yeni ilan ne zaman?

Kasım Ayında Olabilir

Emniyet Genel Müdürlüğünün POMEM için polis alımını Kasım ayı gibi yapması planlanıyor. Jandarma alım ilanı da bu sene Kasım ayı içerisinde yayımlanabileceği belirtilmektedir. Ancak 20 bin kişilik çok sayıda alımların yapıldığı ve bu alımlarda spor parkurlarının, mülakatların yapıldığı bu sebepten dolayı kalabalık grupların bir arada bulunmasının virüsün yayılması sakıncasını içerdiğinden dolayı komutanlığın Sağlık Bakanlığı ile de görüştüğü tahmin edilmektedir.

KPSS Şartı Aranabilir

Geçen sene ki alımda KPSS şartı aranmıştı. 10 binlik alımın KPSS şartı ile 10 binlik alımı ise KPSS şartsız yapılmıştı. Bu sene eğer ilan yayımlanırsa yine KPSS şartlı ve şartsız olmak üzere iki grup üzerinden yapılabileceği ön görülmekte olup bu sebepten dolayı KPSS puanı olan adayların daha avantajlı olabileceği belirtilmektedir. Çünkü KPSS'ye girmeyen aday sayısının giren aday sayısına göre daha fazla olduğu bilnmektedir.