İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı uzman çavuş alımında bilindiği üzere artık Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranmaktadır. KPSS'den yüksek alan adaylardan başlanmak üzere sıralama yapılmakta olup 7 bin 500 jandarma uzman çavuş alımında mezuniyetlere göre KPSS taban puanlar kaç olacak? Peki lisans uzman çavuş, ön lisans uzman çavuş, lise uzman çavuş puanlama nasıl kapatacak? Hangi puan ile uzman çavuş alımı gerçekleştirildi?

Jandarma 7500 Uzman Erbaş Alımı İlanı Yayımlandı!

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 kişilik kadro için uzman erbaş alımı yapılacağını bildirdi. KPSS Puanı ile en az Lise, Ön Lians ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Uzman erbaş alımı yapılacak. Buna göre 

alımlar, 6605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) 10 bando alt branşlarında gerçekleştirilecektir.

KPSS En Az 50 Puan İle Uzman Erbaş Alımı Yapılacak!

Jandarma yayımladığı uzman erbaş alımı iiçin adaylardan Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranmaktadır. 

Geçen Sene ki Mezuniyetlere Göre Taban Puanlar

  • Lise: Lise mezunu jandarma uzman çavuş alımı taban puan 71 KPSS puanı ile kapattı.
  • Önlisans: Önlisans mezunu jandarma uzman çavuş alımı taban puan 69 KPSS puanı ile kapattı.
  • Lisans: Lisans mezunu jandarma uzman çavuş alımı taban puan 64 KPSS puan ile kapattı.

Yukarıda verilen puanlar ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakata katılmaya hak kazanan son adayların puanlarıdır. Yani bu KPSS puanı da toplam puana etki edeceğinden dolayı sonuncu olarak girmiş birisinin kazanmak için spor ve mülakatta çok iyi puan alması gerekmektedir. Bundan sonraki uzman çavuş alımlarında da KPSS aranacağı için adayların KPSS gibi sınavlara mutlaka katılım sağlaması gerekmektedir.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK İNSTAGRAM HESABIMIZA KATILABİLİRSİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Jandarma Genel Komutanlığı 7500 Uzman Erbaş Alımı Sınav Aşamaları:

  • Ön sağlık muayenesi,
  • Fiziki yeterlilik,
  • Uygulama sınavı,
  • Mülakat sınavına,
Editör: TE Bilisim