Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde bulunan ve İçişleri Bakanlığına bağlı olarak bilinen iç güvenlikten sorumlu Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için askeri personel alımları gerçekleştirmektedir.

Olağanüstü Hal durumundan dolayı çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile bilindiği üzere Jandarma Genel Komutanlığının uzman erbaş, uzman çavuş alımlarında aradığı askerlik şartı kaldırılmış ve yaş şartı da esnetilmişti. Ancak uzun süredir ilan yayımlanmadığı için adaylar meraklı bekleyişini sürdürmekteydi ve sonunda kamuoyuna duyuru yapıldı.

İLAN TARİHİ DUYURULDU!

Jandarma Genel Komutanlığı yeni aranacak olan şartlara göre ilan metinlerini ve duyurularını baştan sonra kadar tamamı ile değiştirdi ve ilanın ne zaman yayımlanacağını duyurdu.

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Asayiş askeri personel alımlarını 30 Ekim 2017 tarihi itibari ile yapacaktır. Adaylar başvurularını da 30 Ekim 2017 - 13 Kasım 2017 tarihleri arasında yapabilecek.

KAÇ KİŞİLİK ALIM YAPILACAK

Jandarma Genel Komutanlığı terhis şartsız askeri personel alımıyapacak. Peki kaç kişilik alım yapılacak? Buna göre ilgili komutanlığın sene sonuna kadar 3 bin kişilik personel alımı daha yapması beklenmekte olup bu alımda da en az binlere kişilik uzman erbaş ve uzman çavuşun alınması beleniyor.

DİĞER ASKERİ İLANLARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim