İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı 2018 yılında sadace subay ve astsubay rütbeleri için askeri personel alımı ilanı yayımladı öte yandan halen uzman erbaş rütbeli sınıflar için alım ilanı yayımlamadı. Bu sene 20 bin - 30 bin arasında Jandarma alımı yapılması bekleniyor fakat merak ile beklenen ilanlar kamuoyuna duyurulmadı.

Buna göre İşin Olsa ekibimize Jandarma Özel Harekat JÖH ve Jandarma Asayiş Emniyet sınıfları için alımın olup olmayacağına ilişkin neredeyse her gün sık sık sorular gelmeye devam ediyor. Peki Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı ilanı ne zaman yayımlanacak?

JÖH ve ASAYİŞ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile Jandarma Özel Harekat JÖH ve Jandarma Asayiş Emniyet sınıfları için askeri personel alımlarının hangi tarihte olacağını henüz duyurmadı. Yani resmi olarak alımların şu tarihlerde yapılmasının beklendiğine yönelik bir açıklama yapılamıyor fakat yakın zamanda ilanların yayımlanması ve ardı arkası kesilmeden yeni ilanların gelmesi bekleniyor.

Öyle ki dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yıllık olarak 25 bin 30 bin aralığında jandarma alımı yapacaklarını da müjdelemişti. Bu sene içerisinde de en az 20 bin kişilik alımın yapılması ön görüldüğünden dolayı kamuoyuna personel temin duyurusu üzerinden yeni ilanların yayımlanacağı tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim