İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı yıllardır uzman çavuş, astsubay ve subay alımlarını gerçekleştirmekte olup en rağbet gösterilen kadrolardan bir tanesi Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfıdır. Öyle ki terörle mücadele hususunda geniş çaplı operasyonlarda boy gösteren JÖH'ler ağır eğitimlerden geçmekte olup JÖH olmak isteyen adaylar ilandan haber beklemeye başladı. Buna göre 2020 yılının ikinci yarısı için henüz her hangi bir ilan yayımlanmadı.

JÖH Alımı Hangi Rütbede Yayınlanacak?

Jandarma Genel Komutanlığı rütbe fark etmeksizin her rütbe için jandarma özel harekat JÖH alımı gerçekleştirmekte olup 2020 yılında meydana gelen pandemi ve salgın olayları sebebi ile 2020 yılının ikinci dönemi için henüz uzman çavuş, astsubay ve subay alımı ilanı yayımlanmadı. Genel olarak her senenin Mart Nisan ayları içersinde astsubay ve subay alımı ilanları yayımlanmakta olup bu ilanlardan sonra uzman erbaş rütbesi için ilana çıkılırdı. Astsubay ile subay alımları tamamlandı fakat uzman erbaş ilanları için henüz ilan duyurulmadı.

İlan Müjdesi Bekleniyor

Jandarma Genel Komutanlığı jandarma özel harekat JÖH sınıfı için astsubay ile subay alımları tamamlandı. 2020 yılı için farklı bir ilan daha gelir mi net olarak bilinmiyor ancak henüz JÖH sınıfı için uzman erbaş rütbesine yönelik bir duyuru gelmedi. Önümüzdeki haftalarda bu alım için de duyurunun gelmesi bekleniyor. Bu güne kadar ilanının yayımlanmama sebebinin pandemi süreci olduğu tahmin edilmektedir. Çünkü JÖH alımlarında 20 bin kişilik kontenjanlar ayrıldığı ve spor ile mülakat gibi toplulukların bir arada bulunacağı seçmeler yapıldığından dolayı adaylar riske atılmak istenmemektedir.

Editör: TE Bilisim