Ülkemizde iç güvenlikten sorumlu olarak bilinen Jandarma Genel Komutanlığının farklı sınıflarınad on binlerce askeri personel bulunmaktadır. Her personelin görevlendirildiği sınıflar bulunmakta olup Jandarma Genel Komutanlığının en seçkin sınıflarından bir tanesi Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleridir

Peki Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam eden Jandarma Özel Harekat (JÖH) personellerinin görevleri nelerdir? Kıyafetleri ve armaları nasıldır.

JÖH GÖREVLERİ NELERDİR

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam eden Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri iç güvenlikten sorumludur. Genel olarak iç güvenlikte asayiş jandarmalarının ve PÖH'lerin yetişmediği yerlerde görevlendirilmekte olup esas sorumlu olduğu bölgeler dağlardır. JÖH birlikleri günlerce dağlarda barınmakta ve sınırın sıfır noktalarında operasyonlar icra etmektedir. JÖH birliklerinin her ne kadar mesai saatleri olsa da genel olarak bu mesai saatlerine askeri personel sayısı yetersiz olduğundan çok fazla uyulmaz ve JÖH birlikleri ani görevler için hazır bekletilerek saat kaç olursa olsun helikopter ya da zırhlı araçlarla olay yerlerine intikal ettirilmektedir.

JÖH KIYAFETLERİ ve ARMALARI

Jandarma Özel Harekat (JÖH) birliklerinin özel bir arması bulunmamakta olup Jandarma Genel Komutanlığının armasını taşımaktadır. JÖH birliklerinin yeni kıyafetleri duyurulmuş olup kıyafetleri aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

JÖH KIYAFETLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim