İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile geçtiğimiz günlerde iki farklı ilan yayımlandı. İlk ilanda lojistik sınıfları için Uzman Erbaş alımı yapılacağı duyuruldu ve bu alımlara ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir. Bu alımlar sadece lojistik sınıfları içindir yani alımlar sadece meslek sınıfları için yapılmaktadır.

2017/3 ile Jandarma Genel Komutanlığından ikinci bir alım ilanı daha yayımlanmıştır. Bu alım ilanı Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat) ve Jandarma Asayiş içindir. Bu alımlar için bazı sitelerde adayın ilkokul mezunu olması yeterli olduğu belirtilmektedir. Fakat bu siteler gerçek bilgi vermemekte ve adaylara yanıltıcı bilgiler sunmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının 2017/3 Jandarma Komando (Jandarma Özel Harekat ) ve Asayiş Jandarma alımlarına başvuru yapabilmek için adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Yani ilkokul mezunu adaylar başvuru yapamaz.

Yanlış Bilgi Veren Sitelere İtibar Etmeyiniz!

Jandarma Genel Komutanlığının alacağı Jandarma Komando ve Asayiş Jandarma sınıfları için adayların en az ilkokul mezunu olmasının yeterli olduğunu söyleyen bu sitelere itibar etmeyiniz. Jandarma Komando ve Asayiş Jandarma alımlarına adayların başvurabilmek için lise mezunu olması gerekmektedir. Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi başvurularını adaylar incelerlerse ''En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak.'' ibaresini göreceklerdir. Adaylara yanlış bilgi veren siteleri doğru, yanıltıcı olmayan ve ahlaklı haber yapmaya davet ediyoruz.
Editör: TE Bilisim