Jandarma Özel Harekat personeller Jandarma Genel Komutanlığının açmış olduğu askeri personel temin aracılığı ile eğitim gördükten sonra görevine başlayan personellerdir. Bu adaylar başvurular esnasında sınıf olarak JÖH sınıfını tercih etmekte olup doktoran Komando Olur raporu alan adaylardır. Peki Jandarma Özel Harekat birliklerinin görevi nedir?

Jandarma Özel Harekat JÖH Görevleri nedir?

Jandarma Özel Harekat birlikleri İzmir ilinin Foça ilçesinde aylarca zorlu eğitimlerden, ve ateş altı tatbikatlarından geçirilmektedir. Komando birlikleri olduğu için eğitimleri oldukça ağır ve yorucudur. Eğitimleri biten adaylara süre tanınmakta ve sözleşmeyi bozmayan adayların tayin yerleri kısa süre içerisinde çıkmaktadır.

Genel olarak Jandarma Özel Harekat birlikleri terör bölgelerinde bulunmakta olup tümenlerde bekletilmektedir. Burada görev yapmakta olan askeri personeller hazır kıta operasyon emri beklemektedir. Hazır bulunan mühimmatları ile görevlerin çıkması ile zırhlı araçlar ya da helikopterler ile görev yerlerine aktarılmaktadır.

Sızma ve Üs Bölgelerini Koruma

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan karakollara ya da üs bölgelerine teröristler tarafından yapılacak olan sızma veya saldırı anlarında şehir merkezlerinde ki tümenlerde hazır bekleyen Jandarma Özel Harekat birlikleri helikopterler ile görev yerlerine sevk edilmektedir.

Asayiş Jandarma genel olarak ilçe'den sorumlu iken Jandarma Özel Harekat birlikler bu ilçelerde ki olayların da büyük bir bölümüne gönderilmektedir. Dağ baskınları, mağara arama faaliyetleri ve sınır hatlarında ki çatışmalarda JÖH birlikleri görevli olmakta olup her JÖH birliğinin tim ismi de bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim