İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz haftalarda uzman erbaş alım ilanı yayımlamıştı. İki farklı alım ilanında lojistik branşlı askeri sınıflar için adayların en az ilkokul mezunu olması ve Jandarma Özel Harekat ile Jandarma Emniyet Asayiş alımlarında adayların en az lise mezunu olması gerekmekteydi. Adayların yoğun rağbet gösterdiği başvuru sonuçlarının sona ermesi ile binlerce uzman erbaş adayı alım ilanı sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu.

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile yayımladığı duyuru ile 2017/2 ve 2017/3 uzman erbaş alımı sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

SORGULAMA EKRANI

Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile askeri personel alımı sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar hangi link aracılığı ile sonuçları öğrenebilecek.

https://app1.jandarma.tsk.tr/PTS_Aday/Aday.aspx

Yukarıda belirtilen site aracılığı ile adaylar Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru sonuçlarını sorgulayabilir.

Yapılan tüm ön başvurular incelendi ve uygun bulunan adaylar gerekli yazılı / sözlü sınavlara tabii tutulacak. Başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen yukarıda ki linke girerek gerekli form bilgilerini doldurduktan sonra başvuru sonuçlarını öğrenebilir.
Editör: TE Bilisim