Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından farklı kuvvet komutanlıkları bünyesinde çeşitli ilanlar yayımlanarak farklı bölümlere uzman erbaş alımları yapılmaktadır. Uzman erbaş alımlarının yapılmasının ardından binlerce genç tarafından akıllara alımlar sırasında bünyeye katıllan adaylardan kimler uzman erbaş olabileceği ve alacakları maaşları merak etmeye başladılar. Uzman erbaşların ne kadar maaş aldıklarını İşin Olsa ekibi olarak araştırarak sizlere sunuyoruz. 

UZMAN ERBAŞ OLABİLME ŞARTLARI

Türkiye vatandaşı olup da birçok aday uzman erbaş olabilme ihtimaliye yaşamaktadır. Yasalar ve şartlar gereği uzman erbaş olabilme şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, yaş şartı istenmesi, eğitim seviyesi, sağlık raporunun temiz olması, boy kilo şartlarını yerine getiren adaylar uzman erbaş olabilecekler. Bu şartları sağlayacak her aday uzman erbaş olabilmesi için Kuvvet Komutanlıkları bünyesinde eğitim alabileceklerdir. Bu eğitimden fire almadan komutanlarının onayı ile başarılı bir şekilde geçen her aday uzman erbaş olabileceklerdir. 

UZMAN ERBAŞLARIN ALMIŞ OLDUKLARI ÜCRETLER

Birçok uzman erbaş olmak isteyen adaylar acaba Kuvvet Komutanlıklarına girdikten sonra Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ne kadar maaşa tabi tutulacağı merak edilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen maaş durumlarına göre uzman erbaş olarak görev yapan kişiler medeni durumuna, çocuğu olup olmamasına göre değişmektedir. 2018 yılına göre uzman erbaş maaşları 3 bin ile 4 bin 500 TL arasında ücretler değişmekte olduğu açıklanmıştır.

Editör: TE Bilisim