jandarma Genel Komutanlığından az önce gelmiş olan duyuruya göre hafta sonu yapılan Huzur ve Güven uygulaması hakkında duyuru yapıldı. Bu bağlamda 26 bin 913 personel katılımı ile yürütülen huzur ve güven uygulaması ile Türkiye Geneli 81 ilde kontrol yapılmıştır. 09 Kasım 2019 tarihine gerçekleştirilen kontrollerin sonuçları 11 Kasım 2019 tarihinde Jandarma genel Komutnalığı üzerinde duyurulmuştur.

Jandarma yaptığı duyuruda " Genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması maksadıyla; kamu kurum ve kuruluşları civarında, stratejik öneme haiz bölgelerde, özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde Türkiye Huzur Güven Uygulaması gerçekleştirilmiştir" şeklinde ifade etti.

Bu yönde Türkiye Geneli 81 ilde yürütülen Huzur ve Güven Uygulaması ile 3730 Araca İşlem yapılmış, 4 Tabanca bulunmuş, Çok miktarda Uyuşturucu Madde ele geçirlildi, 10 Av tüfeği bulundu, 21 bin 68 umuma Açık Yer kontrol edilmiş ve 891 Şahıs yakalanmış. Bu yönde huzurumuzu sağlayan Jandarma bu işlem için 26 bin 913 perosnel katılmıştır.

Editör: TE Bilisim