İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımına başvurular halen devam ediyor. Buna göre astsubay alımına ön lisans ile lisans mezunu adaylar müracaat etmeye devam ederken başvuran adaylar taban puanın kaçla kapatacağını oldukça merak etmektedir. Subay alımı sonuçları açıklandı ve taban puanın düşük kapatması adayları adeta umutandırdı. Peki astsubay alımı da subay alımı gibi düşük KPSS puanı ile kapatır mı? Astsubay alımında taban KPSS kaçla kapatır? 

Lisans Astsubay Kaç Puan ile Kapatır?

2020 yılı puanına göre astsubay alımı lisans mezunu adaylar için 64 puan ile kapattığı görülmektedir. 2019 yılı için ise astsubay alımı lisans mezunları için 60 puanla kapattığı görülüyor. Yani bu sene de puanın 65 ve üzerinde kapatacağı ön görülmektedir. Ancak 550 kişilik subay alımı 66 puan ile kapattığı için düşük puanlı adaylar için adeta umut doğdu. Puanın düşük kapatmasının temel nedeni MEB'in 20 bin öğretmen alması, Adalet Bakanlığının 13 bin personel almasından kaynaklandığı düşünülüyor. Çünkü yüksek puanlı adaylar oralara başvururken güvenlik kuvvetleri alımında puanlar düşmektedir.

Önlisans Astsubay Alımında Kaç Puan ile Kapatır?

Önlisans mezunları için en son TSK alımında astsubay müracaatları alındı. Geçen senelerin verilerine göre astsubay ön lisans alımında taban puanın 70 olduğu görülüyor. Bu senede puanda büyük bir değişim beklenmiyor. Özellikle İçişleri Bakanlığı alımı, Adalet Bakanlığı 1500 işçi alımı gibi branşlarda ön lisans mezunu adaylar yerleştiği için astsubay alımında puan aynı kalabilir.

Editör: TE Bilisim