İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ilan ile jandarma astsubay alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre en az önlisans mezunu olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den 60 ile üzerinde puan alan adaylar astsubaylığa başvurularını yaptı. Başvurular Jandarma Genel Komutanlığı öğrenci alımı bölümü üzerinden 13 Mart 2019 tarihine kadar yapıldı.

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı başvurularının üzerinden 10 günden fazla süre geçti ve adaylar sonuçların açıklanma tarihini büyük bir merak ile beklemeye başladı. Peki Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu mu?

JANDARMA ASTSUBAY ALIMI SONUÇLARI

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir belge yayımlanmadı bu sebepten ötürü bilgi verilmiyor. Ancak önümüzdeki günler ya da haftalar içerisinde sonuçların kamuoyuna duyurulması ve listelerin yayımlanması beklenmektedir. İlgili açıklamalar yapıldıktan sonra adaylar fiziki yeterlilik parkuruna, sağlık kontrollerine ve mülakatlara katılım sağlayacak. Başarılı olan adaylar  ise JSGA bünyesinde eğitimlere başlayacak.

Editör: TE Bilisim