Ülkemizin iç güvenliği konusunda önemli başarıları bulunan ve her gün Türkiye'nin dört bir yanında operasyonlarına devam eden Jandarma Genel Komutanlığı açık askeri personel pozisyonları için personel temin bölümünden ilanlar yayımlayarak buradan personel alımları gerçekleştirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş çavuş rütbeli askeri personel alımlarında terhis şartı ve yaş şartı aranmaktaydı. Buna göre aranmakta olan terhis şartı kaldırıldı ve 25 yaşını doldurmamış olmak yaş şartı da 27'ye yükseltildi. Peki şimdi detaylar neler olacak.

ŞARTLARDA NELER DEĞİŞTİ

  • 3 Yıl Terhis Şartı

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayın askerliğine devam ediyor olması ya da terhis olup üzerinden 3 yıldan fazla sürenin geçmemesini aramaktaydı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Askerlik şartı kaldırıldı. Yani artık adaylar askere gitmeden de Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapabilecek.

  • 25 Yaşını Doldurmamış Olmak

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımlarında adayların 25 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktaydı. Yeni alımlarda adayın maksimum 1 Ocak 1992 doğumlu olması gerekiyordu. Yaş şartının esnetilmesi taleplerinin artması ile KHK kararı yayımlandı ve yaş şartı 2 yıl daha uzatılarak 25 yaşını doldurmamış olmaktan 27 yaşa yükseltilmiş oldu. Tabi halen pek çok aday yaş şartının kaldırılmasını talep etmektedir.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim