İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile Jandarma olmak isten birçok kişiyi sevindirmişti. Yaptığı açıklmasında yaklaşık olarak 25 bin jandarmanın alınacağını ifade eden Soylu, alımların yapılacağı zaman Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sınav mülakatları şeklinde yapılarak adayların Jandarma olabilmek için çaba göstereceğini belirtti. 

JANDARMA ALIMLARINI ARTTIRARAK 25 BİN ALIM YAPACAĞIZ

Süleyman Soylu, yapmış olduğu basın açıklmasıyla birlikte pek çok soru işaretlerini cevaplamış oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eylül ayında olduklarını belirterek önümüzdeki 6 aylık süreç içeriisnde 16 bin 500 polis memuru alacaklarını ifade etti. 2021 senesine kadar Jandarma bölüklerinin hepisini profesyonel hale getireceklerini ifade eden Süleyman Soylu 2 senedir toplamda 42 bin 174 uzman jandarma alarak, profesyonel olma yolunda ki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Sahil güvenlik alımlarında da geçen yıl 650'ye yakın personel alımları yapıtık. Mahalle bekçisi alımlarını ise 3 bin 520'yken iki senede 18 bin 500 kişi yaptık. Şimdi ise 7 bin personel alım ilanını verdik, 10 bin kadro daha alacaklarını, ifade etti.

Süleyman Soylu tarafından yapılan bu açıklamadan çıkarılan sonuç, jandarma alımlarında 25 bin sayıya kadar çıkarak jandarma birliklerini profesyonelleştirme yolunda gideceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim