Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş çavuş askeri personel alımlarında bilindiği üzere askerlik şarı yer almaktaydı. Askerliğini tamamlayan adayların terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş olması gerekmekteydi. Yine adayın 25 yaşından fazla olmaması aranıyordu.

Bugün 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelere ilişkin resmi gazetede önemli bir ilan paylaşıldı. 2 yeni ilçe kurulduğu ve buralara 400'den fazla personel alımı yapılacağı açıklandı, kurumlara kadrolar ihdas edildi, önlisans mezunlarına POMEM kapısı açıldı ve Jandarma alımlarında da kaldırılsın istenen şartlar sonunda kaldırıldı.

YENİ ŞARTLAR DUYURULDU

Resmi gazetede yayımlanan duyuruya göre bundan sonra Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı ilanlarında yer alan askere gitmiş olmak, terhisinin üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş olmak şartı kaldırıldı. Yne 25 yaşını tamamlamış olmak şartı esnetilerek yaş şartı 27'ye yükseltildi.

Artık 27 yaşında olan ve muvazzaf askerlik görevini yerine getirmemiş adaylar dahi Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımına müracaat edebilecektir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ilanlarında da askerlik şartı kaldırıldı mı, yaş şartı mı esnetildi mi soruları geliyor ancan KHK'da sadece Jandarma Genel Komutanlığı için düzenleme yapılmıştır. Bilindiği üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımlarında KPSS şartı aranıyor.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim