Jandarma Genel Komutanlığı gçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliği karşılamak için alım ilanı yayımlamıştı. Buna göre adaylar başvurularını 08 kasım 2018 tarihi ile başlamıştı ve 29 kasım 2018 tarihinde sona ermişti. Binlerce aday ilana başvuru yapmıştı ve artık adaylar için büyük merak konusu olan sorulardan biriside Başvuru Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. İşin Olsa ekibi olarak geçmiş ilan hakkında kısa bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz.

Jandarma Genel Komutanlığı başvuru kılavuzuna göre 12 Lojistik branşta toplamda 1457 uzman erbaş alımı için başvuru şartlarını belirtmişti. Başvuru yapmış olan adyalar, 20 yaş ile 27 yaş arasında olanlar, Askerliğini yapmamış veya yapmış olanlar için 5 yıl terhisinin üzerinden geçmemiş olanlar, Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olanlar, 164 cm ile 210 cm boyları arasında olanlar başvuru yaptılar.

Adaylar şimdilik sadece Ön Başvurularını tamamladılar ve uzman Erbaş Seçme Sınavlarına gelirken, Nüfus Cüzdanı, Ön Başvuru Belgesi, Ntelik belgesi, Denklik belgesi, Diploma, Askerlik hizmetini bitirenler için Terhis Belgesi,(Aslı veya E-devlet çıktısı), 2 adet vesaikalık fotoğraf, 2 adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu ile sınava gemeleri gerekmektedir.

Bu bağlamda adayların Sınav ilerleme yolları, Yazılı Sınav, Ön Sağlık Muayenesi, Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (spor testi), Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı, Mülakat Sınavı şeklinde ilerleme yapılacak.

Başvuru kılavuzunu incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2018 yılı 2. Dönem Uzman Erbaş alımları için yayımlanmış olan başvuru kılavuzuna göre başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bir bilgi verilmemektedir. Sonuçlar açıklandığında sizde haberdar olmak isterseniz İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim