İzmir 2020 yılında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin acısını henüz unutmamışken 1 Şubat sabah saatlerinde büyük bir deprem ile uyandı. Depremin büyüklüğü 5.1 olarak açıklanırken çevre illerden yardım ve itfaiye ekipleri ile arama kurtarma ekipleri teyakkuzda bekleyişini sürdürdü. İlk belirlemelerde hasarın olmadığı belirtilirken bir çok vatandaş evlerinden ayrılıp sokaklarda bekleyişine devam ederken ikinci bir deprem daha meydana geldi. İkinci depreminde büyüklüğü 5.1 olarak belirlendi.

Yerin 3 KM Altında Oldu

İzmir'de ikinci deprem yerin 3.42 km altında oldu. Depremin büyüklüğü ise 5.1 olarak belirtildi. Bilindiği üzere yer yüzüne ne kadar yakın alanda deprem olursa hissi ve yıkıcı etkisi fazla olmakta deprem şiddeti de ona göre fazla ölçülmektedir. 3.42 Km'lik yer yüzüne yakın depremin yıkım etkisi oldukça büyük olarak belirtiliyor.

Deprem Yardımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde meydana gelen depremlerde vatandaşların yardımına koşan ekiplere bağış yapmak için Deprem yazıp 2868'e gönderebilirsiniz. İlgili deprem bağışları Türk Kızılay'ı tarafından toplanmakta ve her SMS 10 TL olarak ücretlendirilmektedir. Kredi kartı, banka havalesi ya da diğer ülkelerden Türkiye'ye deprem yardımı yapmak için hemen aşağıdaki Kızılay yardım bağış linkini kullanabilirsiniz.

Artçı Depremler Meydana Geliyor

Sabah saatlerinden bu yana İzmir adeta sürekli sallanıyor. Sismograf cihazlarınan alınan verilere göre sıklıkla artçı depremler meydana gelirken en büyük artçı depremin 4.8 olduğu belirtildi. Pek çok ülke de ya da bölgede e fazla 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmezken İzmir'de şu anda artçı depremlerin dahi büyüklüğü 4.8'e kadar ulaşmış durumdadır.

Editör: TE Bilisim